Ja joh! Het leek me wel weer eens tijd voor een gezellig nieuwsbericht. En omdat mijn eerste gepubliceerde gedicht een feit is nu leek dat me een mooi verhaal om te vertellen.

Het begon allemaal toen mijn website een paar maanden geleden live was gegaan. Naar aanleiding daarvan belde Anouk, de community manager van Friends4Life, me op om me te feliciteren met het online gaan van de site en om me te bedanken voor het mooie plekje dat ik Dance4Life had gegeven. Lief! Uiteraard bedankte ik haar ook voor haar attente belletje en mooie woorden. We praatten wat over het leven en toen vroeg ze of ik het leuk zou vinden om een gedicht te schrijven voor de Funky Fundraiser, over vriendschap. Over ons als groep ‘Friends with Benifits’. En het gedicht zou dan gepubliceerd worden in het veilingboekje dat op de avond zelf op alle tafels zou liggen. Nou je begrijpt, ik zei natuurlijk: superleuk, doen we!

Ik schreef dit gedicht:

Voor mij zou de reis beginnen
In dit schitterende Friends4Life avontuur
Toen m’n stiefdochter aanklopte met de vraag:
“Hoe kan ik geld inzamelen voor het goede doel?”

M’n verleden werd getekend
Door misbruik en taboe
Gebrek aan voorlichting
Speerpunten waar Dance4Life iets aan doet

Zo heeft eenieder van ons een reden
Om zich in te zetten voor dit goede doel
Met verschillende achtergronden en talenten
Creëren wij een saamhorigheidsgevoel

Een groep van vooruitstrevende mensen
Met het hart op de goede plaats
Wij nemen onze verantwoordelijkheid
Vredelievend dragen wij elkaar

Wij kiezen om het leven te vieren
Lachen samen wat af
Ook op de moeilijke momenten staan we klaar
In het teken van onze vriendschap

Door te luisteren naar elkaars verhalen
Weten we wat er in de wereld leeft
Wij kiezen ervoor om te dragen
Samen lief en leed

Het avontuur waar wij ons in bevinden
Schittert over de weg
De verlichtende reis van compassie vervolgt
Friends with Benefits
De Funky Fundraiser 2019 is hier

De Funky Fundraiser was afgelopen vrijdag 5 juli. Het was een schitterende avond. We hebben het geweldige bedrag van EUR 305.300,= ingezameld, wat natuurlijk echt fantastisch is! Na het diner, de show en de veiling hebben we het leven nog uitgebreid gevierd op de dansvloer. Ik heb hartverwarmende gesprekken gevoerd en bedankjes in ontvangst mogen nemen voor het mooi geschreven gedicht en voor het bijzondere concept dat ik heb neergezet. Het was een heerlijke liefdevolle avond, overall score is wat mij betreft dan ook een dikke 10!

Alweer een stap gezet in de goede richting. Het wordt mij de laatste tijd steeds duidelijker dat mijn verbintenis aan het Friends4Life netwerk de weg is om te gaan voor mij. Ik voel me er als een vis in het water en krijg steeds meer inzicht in het nobele en zeer nuttige werk dat wij samen uitvoeren. Inmiddels is ook bekend dat de Friends4Life projectreis van 2019 naar Ghana zal gaan. Toen ik dat hoorde maakte mijn hart een sprongetje. Ghana is één van de 14 landen waar Dance4Life actief is. Ik kan je niet vertellen hoe lang ik al droom om op locatie en op spelenderwijze in gesprek te gaan met jongeren. Horen, zien en voelen wat de wereld waarin we leven voor hen betekent. Welke dromen zij hebben en wat er nodig is om ook hun hun dromen te kunnen laten verwezenlijken. Hoe mooi is het om daaraan bij te mogen en kunnen dragen! De data van de projectreis zijn nog niet definitief maar ik weet vrij zeker dat ik over een paar maanden in het vliegtuig zal zitten onderweg naar Ghana. Wordt vervolgd..

Even terug nu nog naar het heden. Het was dus een zeer geslaagde fundraiser met voor mij een extra hoogtepuntje: mijn eerste gepubliceerde gedicht. Superblij mee en trots op!

X Yvonne