Dance4Life

Deze non-profitorganisatie met hoofdkantoor in Amsterdam zet zich in om jongeren wereldwijd de kennis, vaardigheden en het vertrouwen te geven om gezonde seksuele keuzes te maken. In het internationale Dance4Life-lesprogramma geven zij, met behulp van muziek, dans en rolmodellen, seksuele voorlichting en informeren ze jongeren over seks, hiv en aids. Jongeren die het lesprogramma doorlopen krijgen de status van ‘trainer’ en dragen de lesstof vervolgens weer over op andere jongeren in hun land van herkomst.

In de landelijke scholenactie Schools4Life biedt Dance4Life als enige organisatie in Nederland gastlessen aan over seksuele intimidatie en geweld. Tijdens het scholenprogramma gaan niet de docenten maar juist jonge trainers het gesprek over seks aan met tieners. De nadruk ligt niet op biologische feitjes, maar op de normen en waarden rondom seks en relaties en elkaars grenzen respecteren. Dit geeft stof tot nadenken over hun eigen seksuele gedrag. Bovendien bewegen ze scholieren om geld op te halen voor de ontwikkeling van goede seksuele voorlichting voor hun leeftijdsgenoten wereldwijd.

Ondernemers kunnen Dance4Life steunen door deel te nemen aan het Friends4Life programma. Een sociale club mensen die meer doet dan alleen geld doneren. Zij zetten hun kennis en netwerk in om samen de Dance4Life doelstellingen te halen. Jaarlijks worden er verschillende events georganiseerd waarbij de nadruk ligt om extra geld op te halen en sponsoren te werven. Daarnaast doneren de ondernemers ieder jaar minimaal 2.500 euro. Tevens bestaat de mogelijkheid om projecten te bezoeken, uiteraard geheel op eigen kosten, en deel te nemen aan het lesprogramma.

Meer weten? Bezoek de Dance4Life website.

Yvonne van Galen BV is sinds januari 2019 Friend4Life. De totale winst die komt uit de verkoop van de producten die je in mijn webshop vindt wordt tevens gedoneerd aan Dance4Life.