Tot vorig jaar had ik nog nooit gehoord van de non-profitorganisatie Dance4Life. Maar toen mijn stiefdochter vroeg of ik misschien een idee had hoe ze geld in kon zamelen voor jongeren in Indonesië om seksueel geweld tegen te gaan was mijn interesse direct gewekt. Ze vertelde dat haar klas meedeed aan het scholenprogramma ‘Schools4Life’ en de bedoeling was dat ze in groepjes geld gingen inzamelen. Wat een mooi en goed initiatief dacht ik! Nieuwsgierig als ik ben bezocht ik de Dance4Life website en begon te lezen waar zij voor staan en wat ze allemaal doen. Toen ik aanbeland was bij de pagina ‘Word Friend4Life’ werd ik nog enthousiaster dan ik al was. Het Friends4Life netwerk is een community van betrokken ondernemers die bijdragen aan het werk van Dance4Life. Zij zetten hun kennis en eigen netwerk in om samen met Dance4Life doelstellingen te halen. Daarnaast doneren zij ieder jaar minimaal 2.500 euro. Ik besloot om een mail te sturen met uitleg over wie ik ben en het concept dat ik op dat moment aan het initiëren was.

Kort daarna had ik een afspraak met Anouk, de Community Manager van Friends4Life, op het hoofdkantoor in Amsterdam. We hadden een informatief, openhartig en leuk gesprek. Zij vertelde over verschillende projecten en de resultaten die ze ermee boekten. En ik vertelde mijn verhaal. Dat er voordeel viel te behalen door samen te gaan werken was wel duidelijk dus toen mij aan het einde van het gesprek gevraagd werd of ik interesse had om Friend4Life te worden zei ik volmondig: JA. Ik doneerde 2.500 euro en ben sinds januari 2019 Friend4Life.

Uiteraard hielp ik mijn stiefdochter ook aan een creatief idee om geld in te zamelen voor de jongeren in Indonesië. Ik stelde het restant van organic T-shirts beschikbaar dat was overgebleven van een bedrijf waar ik eerder uitgestapt was. Die konden ze verkopen en de opbrengsten daarvan doneren.

Echt wel fijn als alles zo lekker moeiteloos verloopt! Kwestie van luisteren, verbinden en inkoppen..

X Yvonne