Ik ben een mooie, lieve, leuke, slimme, zachtaardige en zorgzame vrouw. Dat ik dit nu met overtuiging kan zeggen maakt me blij en trots. Ik heb jarenlang mijn mannelijke kant geleefd en mijn vrouw-zijn onderdrukt. Ik kampte met overtuigingen zoals ‘ik ben niet mooi’ en ‘ik ben niets waard’. Ik was onzeker. Ik haatte mijn lichaam en uiterlijk. Ik voelde me waardeloos en dacht niet dat ik ook maar iets had toe te voegen in deze wereld. De wereld was hard, oppervlakkig en prestatiegericht. Ruimte om me van mijn zachte en liefdevolle kant te laten zien was er niet bij. Ik moest vechten om te overleven en daar ging al mijn energie aan op.

Mijn overtuigingen kwamen voort uit een laag zelfbeeld. Als ik in de spiegel keek zag ik verdriet, frustratie en vermoeidheid. Het tegenovergestelde van wat de media projecteerde want op televisie en in reclames zag ik om de haverklap stralende, mooie vrouwen voorbijkomen. Zelfverzekerde vrouwen. Ik leek in de verste verte niet op die vrouwen en overtuigde me ervan dat ik nooit zou kunnen tippen aan de sprankelende schoonheid die zij bezaten.

Ik begreep toen nog niet dat schoonheid vanbinnen zit en dat ik ook zo kon stralen. Hoe? Door mijn vrouw-zijn te omarmen en te geloven in wie ik ben.

In mijn boek ‘Dit is mijn leven’ vertel ik over mijn lage zelfbeeld en waar het allemaal toe leidde. En ik vertel ook hoe ik het wist om te buigen in zelfvertrouwen, positiviteit en kracht. Met als resultaat: een sprankelende uitstraling.

Heb je interesse om mijn verhaal te lezen? Je kunt mijn boek bestellen door hier te klikken of via de button hieronder.

Boeken

Waargebeurd Rotterdams verhaal over seksueel misbruik en de gevolgen die het op mijn leven heeft gehad.

‘Dit is mijn leven’ is een verzameling van levenservaringen en verhalen, geschreven in een combinatie van poëzie en proza.

Bekijk autobiografie

De totale winst van elk boek dat verkocht wordt komt ten goede aan de non-profitorganisatie Dance4Life om zo veel mogelijk jongeren te voorzien van goede seksuele voorlichting.