Verslavingen kent en heeft iedereen. Het zijn dwangmatige patronen en gedragingen die we ontwikkelen gedurende ons leven. Verslaving kan van alles zijn. Voor de één is het bijvoorbeeld roken terwijl een ander verslaafd is aan eten. Maar verslaafd zijn aan gokken, seks, of het dwangmatig kopen van spullen die we eigenlijk niet nodig hebben zijn ook veelvoorkomende verslavingen.

Vaak is het zo dat we onze verslaving verbergen voor anderen. Waarom? Omdat we er niet trots op zijn en het moeilijk vinden om erover te praten. Sommige verslavingen zijn niet maatschappelijk geaccepteerd en dat maakt ook dat we ze liever geheim houden.

Persoonlijk heb ik een verleden van drugsverslaving. Toen ik naar de middelbare school ging begon ik te experimenteren met drugs. Eerst alleen soft drugs maar hard drugs volgde snel. Ik gebruikte niet om ‘erbij te willen horen’ maar om mijn emoties te onderdrukken. Ik was verdrietig en boos op het leven en de roes van drugs was een manier om mijn gevoelens te ontvluchten. Tijdens het stappen gebruikte ik in de openbaarheid, iedereen kon het zien. Maar dat ik ook gebruikte als ik alleen thuis was, dat hield ik geheim.

Ik heb er jaren over gedaan om te breken met mijn drugsverslaving. Eerst moest ik me ervan bewust worden. Toen moest ik het erkennen. Pas toen ik dat gedaan had kon ik mijn verslaving onder ogen komen en me ervan ontdoen. Het is geen gemakkelijk proces geweest maar ik heb het wel voor elkaar gekregen. Waar mijn verslaving allemaal toe leidde en hoe ik er uiteindelijk mee wist te breken vertel ik in mijn boek ‘Dit is mijn leven’.

Heb je interesse om mijn verhaal te lezen? Je kunt mijn boek bestellen door hier te klikken of via de button hieronder.

Boeken

Waargebeurd Rotterdams verhaal over seksueel misbruik en de gevolgen die het op mijn leven heeft gehad.

‘Dit is mijn leven’ is een verzameling van levenservaringen en verhalen, geschreven in een combinatie van poëzie en proza.

Bekijk autobiografie

De totale winst van elk boek dat verkocht wordt komt ten goede aan de non-profitorganisatie Dance4Life om zo veel mogelijk jongeren te voorzien van goede seksuele voorlichting.